Børnehold

Grundet COVID-19 er alle hold pt. aflyst. Da nærværet er en vigtig del af undervisningen, finder jeg det svært at gennemføre den for tiden med afstand og masker. Så snart der er mere ro på, bliver der igen udbudt hold, så skriv endelig, såfremt nogle af holdene har interesse.
Hvis du ikke allerede følger Familiehuset Stjernestøv på facebook og instagram, så klik ind og følg, så du kan være blandt de første, der modtager besked om undervisning, når denne genoptages.

HER KAN DU LÆSE LIDT GENERELT OM VORES BØRNEHOLD

Børneholdene består pt. af to hold; Sommerfuglene for sensitive børn og Krudtuglerne for børn med meget energi. Begge for aldersgruppen 6-9 år.
Derudover har vi til foråret et Skolestart-parat hold for børn, som skal starte i skole.

Børnene lærer på holdene en række værktøjer at kende, de gennem undervisningen bliver fortrolige med. Målet er, at børnene på sigt bliver så fortrolige med øvelserne, at de kan bruge dem i deres hverdag. Jeg opfordrer også jer forældre til at øve med børnene og snakke igennem, hvad de lærer. På de faste hold vil hvert barn få sin egen mappe, hvor de efter hver undervisningsgang får en beskrivelse af dagens øvelser, således I kan øve dem hjemme.
Derudover tilstræber vi at skabe et trygt rum for børnene, hvor de bliver mødt af nærvær og tillid, således de også kan få luft, hvis der er noget, som tynger dem.
Alle børn er velkomne, og vi møder dem lige der, hvor de er.


UNDERVISNINGEN

Undervisningen på børneholdene er bygget nogenlunde ens op, og er en blanding af legende mindfulness, fysiske øvelser og energiarbejde samt mere stille, meditative aktiviteter. Hver undervisningsgang har et overordnet emne, som dagens program er tilrettelagt ud fra. Emnerne kan være vejrtrækning, den indre ild (energi, vrede m.m.), at mærke kroppen osv.

Vi starter altid med at snakke lidt med børnene om ugen, der er gået, samt hvordan humøret er lige netop i dag. Børnene bliver også præsenteret for noget spiseligt, som har tilknytning til dagens tema, som vi dufter til, mærker og smager på.
Herefter laver vi nogle fysiske øvelser. Hvis emnet fx er at mærke kroppen, kan en fysisk øvelse være at gå rundt på bare tæer med fokus på forskellige trykpunkter på fødderne – fx at gå på hælene kontra at gå på tæerne. Dette hjælper børnene i deres kropsbevidsthed og dermed også til at finde jordforbindelse.
Efter de fysiske øvelser går vi lidt ned i tempo og laver fx åndedrætsøvelser eller lytter til en guidet meditation, som støtter dagens emne.
Slutteligt samles vi igen i en rundkreds og taler om dagens praksis, ligesom vi tager en runde, hvor alle siger en ting, de er taknemmelige/glade for.

Det hele sluttes af med glad dans og kramning, (hvis man er til det), så alle går genopladte ud i verden – klar til at møde alle dens udfordringer.