HER KAN DU LÆSE LIDT GENERELT OM VORES BØRNEHOLD OG SE EN LILLE VIDEO

  • Video om Familie- og børnehold
  • Hvilke hold vi udbyder
  • Hvad børnene lærer på holdet
  • Undervisningen

 

Vores børnehold er delt ind i to aldersgrupper: Rumpenisserne 5-8 år og Løvehjerterne 9-12 år.
Derudover har vi løbende hold for aldersgruppen 5-8 år med forskellige tematikker, hvor forløbet er et kortere forløb med et specielt sammensat program (se menuoversigten for børnehold).

Børnene lærer på holdene en række værktøjer at kende, de gennem undervisningen bliver fortrolige med. Målet er, at børnene på sigt bliver så fortrolige med øvelserne, at de kan bruge dem i deres hverdag. Vi opfordrer også jer forældre til at øve med børnene og snakke igennem, hvad de lærer. På de faste hold vil hvert barn få sin egen mappe, hvor de efter hver undervisningsgang får en beskrivelse af dagens øvelser, således I kan øve dem hjemme.

Vores faste hold er fortløbende, og man kan gå så længe, man har lyst. Fordelen ved at gå i længere tid er, at børnene bliver meget fortrolige med de øvelser, vi lærer dem, og derved kan de lettere implementere dem i deres hverdag efterfølgende. Derudover tilstræber vi at skabe et trygt rum for børnene, hvor de bliver mødt af nærvær og tillid, således de også kan få luft, hvis der er noget, som tynger dem.
Hos Løvehjerterne øver vi os også i netop at sætte ord på de der følelser, som til tider kan fylde rigtig meget og skabe konflikter i hverdagen.
Alle børn er velkomne, og vi møder dem lige der, hvor de er.


UNDERVISNINGEN

Undervisningen på børneholdene er bygget nogenlunde ens op, og er en blanding af legende mindfulness, fysiske øvelser og mere stille, meditative aktiviteter. Hver undervisningsgang har et overordnet emne, som dagens program er tilrettelagt ud fra. Emnerne kan være jordforbindelse, kroppen og det at mærke den, åndedrættet osv.

Vi starter altid med at snakke lidt med børnene om ugen, der er gået, samt hvordan humøret er lige netop i dag. Børnene bliver også præsenteret for noget spiseligt, som har tilknytning til dagens tema, som vi dufter til, mærker og smager på.
Herefter laver vi nogle fysiske øvelser. Hvis emnet fx er jordforbindelse, kan en fysisk øvelse være at gå rundt på bare tæer med fokus på forskellige trykpunkter på fødderne – fx at gå på hælene kontra at gå på tæerne. Dette hjælper børnene i deres kropsbevidsthed og dermed også til at finde jordforbindelse.
Efter de fysiske øvelser går vi lidt ned i tempo og laver fx åndedrætsøvelser eller lytter til en guidet meditation, som støtter dagens emne.
Slutteligt samles vi igen i en rundkreds og taler om dagens praksis, ligesom vi tager en runde, hvor alle siger en ting, de er taknemmelige/glade for.

Det hele sluttes af med glad dans og kramning, (hvis man er til det), så alle går genopladte ud i verden – klar til at møde alle dens udfordringer.