Mød underviserne

METTE MOURITZEN KJÆRGAARD
Underviser og ejer af Familiehuset Stjernestøv.

Min motivation til at starte Familiehuset Stjernestøv skal findes i min personlige historie. Jeg har altid været fuld af energi og kørt derudad med 200 km/t, samtidig med, at jeg altid satte andres behov og velvære før mit eget. Så det kan jo ikke overraske nogen, at jeg en dag tog styrtet. Min krop havde gjort, hvad den kunne med advarselssignaler og sirener, men jeg valgte at overhøre det hele, og ja – så fandt kroppen sjovt nok en anden måde at få mig til at lytte; den trak stikket.
Jeg har været igennem en lang proces, jeg ikke vil kede dig med, men jeg har til gengæld også lært en masse værktøjer, jeg kan bruge til at passe på mig selv. Og en dag ramte tanken mig, at hvis jeg havde kendt disse værktøjer som barn, så kunne jeg have skånet mig selv for helt utrolig meget.
Så det blev startskuddet til at skabe Familiehuset Stjernestøv, så jeg kan hjælpe især børn og unge, men også gerne voksne med at opbygge deres værktøjskasse og hjælpe dem med at passe på sig selv.

Mit fokus er på børnene og på at ruste dem til den verden, de er en del af. Det er vigtigt for mig, at der er plads til hvert enkelt barn, og at de føler sig trygge. Netop derfor er det også små hold, jeg har; jeg vil kunne have nærvær til hvert enkelt af børnene.

Jeg er uddannet Børnesundhedsvejleder (v. Anette Straadt), Børne- og unge Mindfulness Instruktør (v. Sussanne Wexø) og Energy Master Practitioner ( v. Mariakaisa).
Jeg har de seneste år selvstændigt studeret stressforebyggelse og livsenergi, og sammen med ovenstående, egen praksis af yoga, mindfulness, meditation, Qi Gong og energiarbejde samt mine livserfaringer udgør det mit grundlag her i Familiehuset Stjernestøv. Det er blevet mit mål at videreformidle alle disse værktøjer til den næste generation – dine børn, og jeg vil fortsat uddanne mig og studere med dette mål for øje.

I sommeren 2020 udgav jeg sammen med min kusine, som er ergoterapeut, børnebogen Sigurd Snegl – kan mere, end han tror, som er historiefortælling flettet sammen med sansemotorisk styrkende øvelser for børn i alderen 3-6 år (se mere på www.sigurdogvennerne.dk).

Og så ELSKER jeg at lege med børn og finde på, og arbejdet her i huset er så livsbekræftende og inspirerende for mig, så jeg bare får lyst til at udbygge huset mere og mere.