UDGIVELSER

Jeg har sammen med min kusine og ergoterapeut, Bettina, skrevet bogen Sigurd Snegl – kan mere, end han tror, som er et sansemotorisk eventyr, der sammenfletter historiefortælling med sansemotorisk styrkende øvelser til børn.

I den forbindelse har vi også skrevet to artikler til universet To The Moon, Honey.
Artikel om motorik og vigtigheden af dette
Artikel om sansestimuli og sansemønstre

Bogen kan købes i boghandlere eller direkte af os med personlig hilsen. Pris 149,- + porto.
Kontakt mig for dette – enten her eller via facebook/ instagram.
Den findes også som e- og lydbog.

Sigurd Snegl kan mere, end han tror er historien om sneglen Sigurd, som føler sig fysisk begrænset af sit sneglehus. Da fætter Danny udfordrer ham, bliver han sur og ked af det, og stikker af – ind i skoven. Her møder han en fisk, en sommerfugl, en myre og et pindsvin, som ved første øjekast kan mange ting, Sigurd ikke kan pga. sit sneglehus, men også de har deres begrænsninger grundet deres fysik. Sigurd lærer langsomt, at hans hus slet ikke er så tosset igen, og at det ligefrem kan være til stor nytte i mange situationer. Sigurd vender derfor hjem med opbygget selvværd, og nu vil han gerne lege med fætter Danny.

Bogen er en aktiv historiefortælling, som vha. et appendiks med motoriske øvelser giver en enkel opskrift på, hvordan du som forælder eller pædagog gør det let at hjælpe børnene godt på vej i deres motoriske såvel som psykiske udvikling. Øvelserne kan laves i hjemmet eller i børnehaven, med hele familien, gruppen eller et enkelt barn. Bogens fysiske øvelser styrker kroppens basis for funktionel bevægelse og udvikling, og det psykiske lag giver børnene en bevidsthed om, at ens tilsyneladende svaghed kan være en styrke – og måske netop det, som gør dem til noget særligt.

Bogen er til børn i alderen 3-6 år, og har 4 grundmotoriske øvelser flettet ind i historien. Disse øvelser findes i appendiks bagest i bogen.

Børn i 3-6-årsalderen lærer ofte hurtigere gennem leg og fysisk aktivitet. Men nutiden er præget af børn, der ikke bruger deres krop fysisk som tidligere. Resultatet er, at mange børn er motorisk udfordret i hverdagen, hvilket påvirker deres kognitive udvikling og kan give indlæringsproblemer. Følgevirkninger kan være sociale udfordringer og selvværdskomplekser, når disse børn indser, at de ikke kan følge med vennerne. En tidlig indsats er vigtig, og små, simple øvelser i hverdagen kan gøre en kæmpe forskel.

I kan læse mere om bogen på www.sigurdogvennerne.dk