Om

Hvad er Familiehuset Stjernestøv og husets værdier

Hvorfor jeg har skabt Familiehuset Stjernestøv

Familiehuset Stjernestøv er et frirum, hvor jeg møder jer lige der, hvor I er.
Her ringer ingen telefoner, her kan alting vente, og det eneste, I skal, er blot at være.

Det er et sted, hvor der er højt til loftet, og hvor I kan være lige nøjagtig dem, I nu engang er.
Det er et hus, som inspirerer og opmuntrer jer til at holde fast i jer selv i en verden, hvor alt går utrolig stærkt, og hvor stressen lurer lige om hjørnet for os alle.

Jeg giver jer en oase, et frirum, samtidig med, at det er et læringssted.
Vha. trygge rammer vil I lære forskellige værktøjer at kende, som I selv kan arbejde med at bruge i jeres hverdag. Der vil især være fokus på kunsten at skabe ro indeni og i hjemmet, når verden larmer omkring jer.

Vores hverdag suser derudad, og stress er blevet en folkesygdom. Det er en trist udvikling, men nærmest uundgåelig, da alting går meget stærkere i dag end det gjorde for blot 20 år siden.
Og kroppen er simpelthen ikke skabt til dette tempo, hvilket sætter den – og især nervesystemet – på overarbejde hos mange.

Derfor arbejder jeg også meget med kroppen i mine forløb, da det er virkelig vigtigt, at vi kan mærke vores krop samt lytte til de signaler, den sender.
Vi har som art og i vores samfundskonstruktion udviklet os til at være tænke-mennesker. Derfor er det ikke længere en naturlig proces at lytte til de signaler, vores krop giver.
Jeg var selv en af dem, som overhørte alle alarmklokkerne, min krop ringede med – og med det resultat, at til sidst trak kroppen stikket fuldstændig, og jeg var lammet fysisk i meget lang tid. Kroppen havde brug for hvile, og som det gode gamle ordsprog: Når jeg ikke ville høre, måtte jeg føle.
Jeg har i min proces op igen tillært mig en masse værktøjer, som jeg i dag benytter til at passe rigtig godt på mig selv.

Og derfor har jeg skabt Familiehuset Stjernestøv; jeg vil gerne lære voksne – men især børn, hvad jeg har lært i en sen alder i håbet om at ruste dem til den verden, de nu engang vokser op i.

Netop børnene var frøene til at starte Familiehuset Stjernestøv.
Børn bliver let påvirket af deres omverden og uanset, hvor meget vi som forældre er i balance, vil de stadig blive påvirket af deres medmennesker og verden omkring dem.

Flere børn og unge melder om stresssymptomer, og dette er en trist udvikling. Man kan i hjemmet have stor fokus på ikke at skabe stress, men det er svært at bremse i samfundet, da det er et stort hjul, hvor ændringer til tider tager laaang tid.

Jeg vil gerne ruste børnene og klæde dem på til verdens stress og jag. For hvis vi kan lære vores børn at stå fast i sig selv, uanset hvor meget det larmer omkring dem, samt lære dem at mærke sig selv og sætte sunde grænser for sig selv og andre, så kan vi også lære dem at mærke efter i pressede situationer – og endnu vigtigere: Lære dem at sige fra, når noget ikke føles sandt eller godt for dem.

Så lad os give de nye generationer en bedre chance, end vi fik for at undgå og bekæmpe stress.

Træk vejret dybt og pust ud. Jeg er lige her – klar til at tage imod dig, dine børn eller jer alle. Jeg glæder mig til at møde jer.

VELKOMMEN!