Om Fh. Stjernestøv

★ Hvad Familiehuset Stjernestøv er og husets værdier

★ Hvorfor jeg har skabt Familiehuset Stjernestøv

Familiehuset Stjernestøv er et frirum, hvor jeg møder jer lige der, hvor I er. Her ringer ingen telefoner, her kan alting vente, og det eneste, I skal, er blot at være.
Det er et sted, hvor der er højt til loftet, og hvor I kan være lige nøjagtig dem, I nu engang er.
Det er et hus, som inspirerer og opmuntrer jer til at holde fast i jer selv i en verden, hvor alt går utrolig stærkt, og hvor stressen lurer lige om hjørnet for os alle.

Jeg giver jer en oase, et frirum, samtidig med, at det er et læringssted.
Vha. trygge rammer vil I lære forskellige værktøjer at kende, som I selv kan arbejde med at bruge i jeres hverdag. Der vil især være fokus på kunsten at skabe ro indeni og i hjemmet, når verden larmer omkring jer.

Vores hverdag suser derudad, og stress er blevet en folkesygdom. Det er en trist udvikling, men nærmest uundgåelig, da alting går meget stærkere i dag end det gjorde for blot 20 år siden. Og mange er simpelthen ikke skabt til dette tempo, hvilket sætter kroppen – og især nervesystemet – på overarbejde hos mange.

Og så er der det med energien og tankemylder. Mange mennesker bruger uendelig meget af deres tid og energi på hele tiden at mærke mennesker omkring dem for at tilfredsstille disse menneskers behov samt tænke alt for meget over ting i fremtiden, man alligevel ikke kan gøre noget ved pt. Dette er på den lange bane enormt drænende for ens livsenergi, og når livsenergien er nede, kollapser kroppen lettere.
Sagt med andre ord: Hvis en fodboldspiller ikke holder sin faste plads på fodboldbanen og hele tiden løber frem og tilbage mellem egen og modstanders målfelt, er det virkelig hårdt arbejde, hvorimod hvis spilleren holder sin placering i fx forsvaret og bliver på egen banehalvdel, bliver løbeafstandene mindre, og dermed har man mere energi til de enkelte stræk.

Jeg har selv prøvet at blive lagt helt ned rent energetisk, og på min vej til at rejse mig igen, har jeg tillært mig mange værktøjer, som jeg benytter til at passe rigtig godt på mig selv. Og dette er frøet til at skabe familiehuset Stjernestøv; jeg vil gerne lære voksne – men især børn, hvad jeg har lært i en sen alder i håbet om at ruste dem til den verden, de nu engang lever i.

Netop børnene var frøene til at starte Familiehuset Stjernestøv.
Børn bliver let påvirket af deres omverden og uanset, hvor meget vi som forældre er i balance, vil de stadig blive påvirket af deres medmennesker og verden omkring dem.

Flere børn og unge melder om stresssymptomer, og dette er en trist udvikling. Man kan i hjemmet have stor fokus på ikke at skabe stress, men det er svært at bremse i samfundet, da det er et stort hjul, hvor ændringer til tider tager laaang tid.

Derfor vil jeg gerne ruste børnene og klæde dem på til verdens stress og jag. For hvis vi kan lære vores børn at stå fast i sig selv, uanset hvor meget det larmer omkring dem, samt lære dem at mærke sig selv og sætte sunde grænser for sig selv og andre, så kan vi også lære dem at mærke efter i pressede situationer – og endnu vigtigere: Lære dem at sige fra, når noget ikke føles sandt eller godt for dem.

Så lad os give de nye generationer en bedre chance, end vi fik for at undgå og bekæmpe stress.

Træk vejret dybt og pust ud. Jeg er lige her – klar til at tage imod dig, dine børn eller jer alle. Jeg glæder mig til at møde jer.

VELKOMMEN!