Mette Mouritzen Kjærgaard

Rent fagligt har jeg taget flere uddannelser (se længere nede), ligesom jeg hele tiden selvstuderer og (forsøger) at følge med i strømmen af tendenser og forskning.

Rent praktisk har jeg 18 års erfaring med hands on projektledelse i det kreative. Og hvad er det så? Det er at hjælpe med at løfte en vision i mål.
Jeg har været en af frontløberne med ansvar for kommunikation mellem afdelinger, udfordrende planlægning med mange benspænd, fastholdelse af afviklingsplan samt selve afviklingen (– og meget mere). Dvs. jeg er suveræn, når det kommer til at tage en vision og gøre den til virkelighed. Jeg formår at tage faklen og bære den i mål – også med bump på vejen, famlen i blinde og følelsen af modvind. Jeg ved, hvordan teori/ideer nogle gange ikke harmonerer med praksis, og at den løsning, vi ender med måske er langt fra der, hvor vi startede. Og det er også helt ok – så længe det virker for jer!

Blandt mine personlige talenter er især min intuition og min evne til at mærke andre mennesker mine fortrin, og da jeg har brugt dem hele mit liv, er også de i topform.

Min tilgang til livet er legende, og det er også den tilgang, jeg tager med ind i min vejledning med jer familier. Vi skal på en sjov og skøn rejse, hvor vi sammen kommer i mål med jeres ønske om en hverdag, hvor hele familien trives sammen og hver for sig.

Jeg arbejder meget intuitivt, hvilket vil sige, at jeg ikke har en fast formel, jeg slavisk følger. Jeg har en ramme, og i den er der fri leg, hvilket betyder, at jeg mærker efter, hvem I er som familie/ individ og tilpasser mine valg af metoder og værktøjer herefter.

Jeg arbejder ud fra en anerkendende og assertiv tilgang, og jeg inviterer til en åben, rummelig og kærlig proces.

Disse værktøjer har jeg bl.a. med i værktøjskassen til at hjælpe jer:

★ Struktur-hajen og logistikmutter: Har været en del af mig fra barnsben, og de er toptrænet gennem hele mit liv og mit arbejde de seneste 18 år. Dem bruger jeg til at skabe overblik for jer samt til skemalægningen.
★ Energi-heksen: Hende bruger jeg, når vi skal blive klogere på jeres familieenergi samt blive gode til at mærke egen krop og egne behov.
★ Jonglør-blæksprutten: Denne gør mig veltrænet i at gribe alle jeres ideer og gøre dem konkrete samt sætte handling bag.
★ Den lange optik: Bruger jeg, når jeg zoomer ud og hjælper jer med at få overblik samt sætte perspektiv på konkrete situationer, vi skal løse.
★ Tale-feen: Hun er god at bruge, hvis kommunikation er udfordrende. Hun kender strategier og konkrete øvelser til positiv, assertiv kommunikation.
★ Vej-viseren: Dette værktøj bruger jeg, når vi sammen finder jeres fælles værdier samt individuelle ønsker og behov gennem samtale og coaching.
★ Selvværds-boosteren: Et absolut yndlingsværktøj, som bruges til at give dig/ jer et løft på selvværdsskalaen vha. især øvelser.
★ Helse-fatter: Har viden om kost, vitaminer, kroppens funktion samt diverse behandlingsformer. Ham bruger jeg, såfremt I ønsker dette som en del af forløbet.
★ Alt det løse: Et hav af øvelser indenfor mindfulness, nærvær og kommunikation.
★ Derudover har jeg et stort netværk af dygtige fagfolk inden for områder, jeg ikke selv behersker, som jeg kan henvise til, såfremt I ønsker dette.

Alt dette tilsammen gør, at jeg kan hjælpe og styre jer sikkert gennem processen, som vi tilpasser præcis jeres behov. Om det er strategier, planer eller øvelser, I har brug for. Sammen finder vi jeres unikke opskrift til et bedre og mere balanceret familieliv fuld af nærvær.

Uddannelse og kurser

★ Certificeret coach (v. Sofia Manning, ACTP-akkrediteret af ICF)
★ Coaching og konflikthåndteringskursus (v. CBA og Sofia Manning)
★ Certificeret Børnesundhedsvejleder m. obligatoriske årlige opdateringsmoduler (v. Anette Straadt)
★ Certificeret mindfulness instruktør m. fokus på børn og unge (v. Susanne Wexø)
★ Certificeret Energy Master Praktitioner (v. Mariakaisa)
★ Bachelor i Teatervidenskab v. KU m. bl.a. fokus på konflikthåndtering, procesledelse og dramapædagogiske værktøjer i kommunikation